BAUTREND


O nama...

Kompanija Rajz d.o.o je osnovana 1996. godine u Sarajevu, gdje u sastavu kompanije posluje fabrika za proizvodnju materijala za završne radove u građevinarstvu, pod zaštićenom robnom markom BAUTREND od 2008. godine. Godine 2013, instaliran je moderni tehnološki proces za proizvodnju boja, fasada, ljepila za stiropor i kamenu vunu, keramičkih ljepila, maltera i izolacija. Svi Bautrend proizvodi imaju odgovarajuću atestnu dokumentaciju koja je potrebna kako za tržište BiH, tako i za zemlje EU.

Uokvireni tehnološki proces Bautrend je sastavljen od četiri tehnološke cjeline:
- prerada agregata
- proizvodnja crnog programa
- proizvodnja bijelog programa
- proizvodnja mokrog programa

Na 10.000 metara kvadratnih instaliran je novi moderni i automatizovani tehnološki proces sa kompletnom potrebnom infrastrukturom i pratećim objektima za skladištenje sirovina i gotovih proizvoda. Kod instaliranja novog pogona, stroga pažnja je bila posvećena poštivanju ekoloških propisa i procedura.
Instalirana snaga pogona Bautrend je 50.000 tona gotovih proizvoda na godišnjem nivou.
Tehnološki proces sinhronizuju educirani kadrovi, interna labaratorija za kontrolu ulaznih sirovina i gotovih proizvoda.
Stalnim ulaganjem u kadrove, Bautrend brend je danas prepoznatljiv kako u BiH i okruženju, tako i u zemljama EU. Kvalitet Bautrend proizvoda je stvorio ime i povjerenje u koje naši kupci vjeruju.

Spojem najsavremenijih tehnologija i kvalitetnih sirovina garantujemo vrhunske proizvode uz izuzetno prihvatljive cijene što omogućava kvalitetnu i profitabilnu gradnju...

Neki od naših renomiranih dobavljača...