BAUTREND
WDVS - fasadni sistemi...


Bautrend sistemi omogućavaju izgradnju kvalitetnog objekta sa modernim dizajnom, te mogu zadovoljiti i najzahtjevnije ideje arhitekata.


Prvi građevinski detalj koji nam privuče pažnju na objektu jeste fasada.
Riječ fasada potiče od latinske riječi facies što u prijevodu znači lice, pa samim tim je fasada "lice građevinskog objekta".

Pažljivo odaberite vrstu fasadnog sistema, jer sa kvalitetnim odabirom dobijate dugotrajno i ekonomski učinkovito rješenje. Svi dijelovi koji dolaze u Bautrend fasadnom sistemu su odabrani kako bi se postiglo djelovanje dugotrajne zaštite.

U termoizolacionom fasadnom sistemu preporučujemo okrugle rondele od stiropora sa konusnim rubovima koja zatvaraju tipla uronjena u stiropor koja su u vezi sa izolacijskim pločama tj. završna rondela koristi se kao ispuna na rozetni od pričvrsnice EPS. Samim tim smanjuje toplinski gubitak na izolaciji. Veoma je bitno naglasiti da se ugradnjom kvalitetnih WDVS profila, tj. apu lajsni, dilatacionih lajsni, izbjegava nepotrebno gubljenje energije.

Bautrend Vam nudi široku ponudu kvalitetnih WDVS profila za enterijer i eksterijer, što omogućava kvalitetan spoj ugrađenih materijala, te na zahtijevnim objektima nudimo stručnu podršku u odabiru odgovarajućih profila sa našim austrijskim partnerima.


EPS fasadni sistem je jedan od najčešćih izolacijskih materijala u građevini zbog svojih dobrih izolacijskih osobina, niske cijene, te lahke ugradnje. Neizoliranim objektima je potrebna veća količina energenata za grijanje, a rezultat tome je rast cijene korištenja i veće zagađenje okoliša.Bautrend fasadni sistem Vam omogućava smanjivanje toplinskih gubitaka zimi i pregrijavanje prostora ljeti, što doprinosi i produženju vijeka trajanja, jer sprečava oštećenja nastala kondenzacijom i naglim temperaturnim promjenama, koje mogu dovesti do neugodnog i nezdravog stanovanja.