BAUTREND
Politika kvaliteta

Naša kompanija posjeduje najveće standarde iz oblasti Sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015 te ISO 14001:2015, također i CE znak za plasman proizvoda na europsko tržište.

ISO 9001:2015
Certifikacija sistema upravljanja kvalitetom prema ISO 9001:2015
Kvaliteta se odnosi na sistem upravljanja poslovanjem odnosno procesima. U cijelom se svijetu kompanije usklađuju sa normama koje su vezane uz kvalitetu, kako bi stekle veće povjerenje partnera i klijenata.
Certifikacija prema ISO 9001 ili drugoj normi koja je specifična za određenu privrednu granu, dokazuje da se naša kompanija obvezala na kvalitetu, a služi i kao mjerilo našeg napretka prema boljim poslovnim rezultatima.
ISO 14001:2015

Certifikacija sistema upravljanja zaštitom okoliša prema ISO 14001:2015
Zaštita okoliša je postala globalni prioritet. Osmišljene su norme vezane uz zaštitu okoliša kao ISO 14001 kako bi kompanije poslovale odgovornije. Navedene norme uključuje zahtjeve da kompanije nadziru i uspješno upravljaju emisijama i otpadom, kao i da koriste prirodne resurse i energiju na učinkovit način.

CE znak
CE znak je skraćenica od "Conformité européenne" (eng. European Conformity) i predstavlja oznaku koja ukazuje da je:
proizvod projektovan i proizveden u skladu sa zdravstvenim, bezbjednosnim i drugim direktivama Europske unije koje su relevantne za taj proizvod i koje predviđaju stavljanje CE oznake na njega i da je izvršeno odgovarajuće ocjenjivanje usaglašenosti.

Dakle, za proizvode koji imaju CE znak moguće je slobodno kretanje na tržištu Europske unije.


Neki od naših renomiranih dobavljača...